• Як "зламують" вашу пошту, обліковку Гугла чи сторінку у ФБ?

Як "зламують" вашу пошту, обліковку Гугла чи сторінку у ФБ?





Як "зламують" вашу пошту, обліковку Гугла чи сторінку у ФБ?

Ніхто не перебирає мільярд паролів - нашвидкоруч створюється сайт по продажу планів, конспектів, презентацій, розробок позакласних заходів, трусів, шкарпеток, літій-йонних батарейок, "повербанків", клею для всього, тобто того, що ви зможете придбати за 1-2-5-10-20 грн. Щоб "лазити" по сайту вони пропонують вам зареєструватися за допомогою авторизації Гугла чи ФБ, підсовуючи підроблене вікно авторизації, в яке ви добросовісно вводите адресу пошти та пароль. І все - доступ до вашого облікового запису мають сторонні особи. Так у мене нічого у пошті немає, скажете ви - це нічого не змінює, адже ви за допомогою обліковки Гугла заходите на сотні різних сайтів, куди зможуть зайти і зловмисники.

Потрібно вкрасти номер вашої банківської картки? Це без проблем - створюють фальшиву сторінку оплати, у форму на якій ви самі внесете номер картки, термін дії та CVV-код.

Зловмисник хоче отримати доступ до вашого телефонного номера? Він подзвонить декілька разів на ваш телефон і буде мовчати або скаже, що помилився номером, потім поповнить ваш телефонний рахунок на 20 грн і піде до найближчого центра продаж КС, ВФ чи ЛС - "у мене вкрали (я загубив) телефон - перевипустіть сім-карту" (з контрактними абонентами такий "фокус" не пройде).

Ті, хто крадуть облікові дані або номери платіжних карток, як правило, ними не користуються, а продають у Даркнеті.

Гроші можуть знімати невеликими сумами або всі разом, адже це ви перевели 23 000 грн в Нігер за купівлю незрозуміло-якої речі 🙂 ?

Обліковку можуть використати для встановлення на вашому телефоні/комп'ютері шкідливого програмного забезпечення, яке зможе красти будь-які дані з пристрою або приймати участь у масових DDoS-атаках.

Бережіть себе, власне здоров'я, нерви, час і гроші - Інтернет, незважаючи на яскраві та привабливі фарби зовні, є лихим місцем, в якому повно зловмисників і легковажних дурнів.

Автор: Григорій Громко

Джерело: ТУТ

Автор
Teacher
Zakhar Zenchenko
Учень

Коментарі

Останні статті