• Microsoft 365 Copilot - новий функціонал, який змінить ваш спосіб роботи

Microsoft 365 Copilot - новий функціонал, який змінить ваш спосіб роботи





MICROSOFT 365 COPILOT – НОВИЙ ФУНКЦІОНАЛ, ЯКИЙ ЗМІНИТЬ ВАШ СПОСІБ РОБОТИ

Microsoft 365 Copilot – це чудовий помічник для роботи, який поєднує потужність великих мовних моделей (LLMs) з вашими даними в Microsoft Graph – календарі, електронних листах, чатах, документах, зустрічах та багатьох інших – і програмами Microsoft 365, щоб перетворити слова на найпотужніший інструмент продуктивності на планеті. І він робить це в межах наших існуючих зобов’язань щодо безпеки даних та конфіденційності в підприємстві.

Microsoft 365 Copilot інтегрований у Microsoft 365 двома способами. Він працює поруч з вами, вбудований у програми Microsoft 365, якими можна користуватися щодня – Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams та багато інших – щоб розвивати креативність, розблоковувати продуктивність та покращувати навички.

Нещодавні дані GitHub показують, що серед розробників, які скористалися GitHub Copilot, 88% кажуть, що вони стали більш продуктивними, 77% кажуть, що інструмент допомагає їм проводити менше часу на пошук інформації, а 74% кажуть, що вони можуть зосередитися на більш задоволюючих завданнях.

Перевтiлюючи продуктивнiсть для всiх Microsoft 365 Copilot iнтегрований у програми, якими ви користуєтеся щодня, звiльняючи вас для зосередження на найважливiшiй роботi i менше на рутиннiй. Працюючи поруч з вами, Microsoft 365 Copilot допомагає вам розвивати креативнiсть, розблоковувати продуктивнiсть та покращувати навички.

Copilot у Word пише, редагує, узагальнює та створює поруч з вами. За допомогою лише короткого запиту Copilot у Word створить для вас перший проект, використовуючи інформацію з усіх даних вашої організації за необхідності. Copilot може додавати вміст до існуючих документів, узагальнювати текст та переписувати розділи або весь документ, щоб зробити його більш стислим. Ви можете навіть отримувати запропоновані тональності – від професійної до пристрасної та від неформальної до вдячної – щоб допомогти вам знайти правильний настрій. Copilot також може допомогти вам покращити своє письмо за допомогою пропозицій, які посилюють ваші аргументи або згладжують невідповідності. Ось деякі приклади команд і запитів, які ви можете спробувати:

  • Створити двосторiнкову пропозицiю проекту на основi даних з [документа] i [електронної таблицi].
  • Зробити третiй абзац бiльш стислим.
  • Змiнити тон документа на бiльш неформальний.
  • Створити односторiнковий проект на основi цього грубого плану.

Copilot у Excel спрощує аналіз і візуалізацію даних за допомогою розумних функцій. Ви можете просто задати питання про свої дані, наприклад “Які середні продажі за останні три місяці?” або “Як розподіляються мої витрати за категоріями?”, і Copilot знайде вам відповідь, створивши формули, таблиці або графіки. Ви також можете отримувати поради щодо оптимізації своїх електронних таблиць, наприклад “Як покращити якiсть моїх даних?” або “Як зменшити розмiр моєї електронної таблицi?”. Ось деякі приклади запитань, яким Copilot може вам допомогти:

  • Створити графiк продажiв за останнi 12 мiсяцiв.
  • Показати менi найпопулярнiшi товари за кожним регiоном.
  • Яка частка моїх клiєнтiв повертається?
  • Як автоматизувати розрахунок комiсiйних для моїх спiвробiтникiв?

Copilot у PowerPoint допомагає вам створювати презентації, яким будуть захоплюватися ваша аудиторія і колеги. Вам потрібно лише надати загальну тему або грубий план, і Copilot згенерує для вас презентацію з вмістом, дизайном і анімацією. Ви можете також отримувати поради щодо покращення своїх презентацій, наприклад “Як зробити мою презентацiю бiльш переконливою?” або “Як додати гумору до моєї презентацiї?”. Ось деякі приклади запитів, яким Copilot може вам допомогти:

  • Створити презентацiю про Microsoft 365 Copilot на основi цього тексту.
  • Додати графiки та iнфографiку до моєї презентацiї про бюджет.
  • Змiнити тему та шрифт моєї презентацiї на бiльш сучаснi.
  • Створити слайд з цитатами вiдомих людей про технологiю.

Copilot у Outlook допомагає вам керувати своїми електронними листами, календарем і контактами. Ви можете просто диктувати свої електронні листи голосом, а Copilot перетворить їх на текст. Ви також можете отримувати пропозиції щодо того, що написати, якщо вам не вистачає слів, або як відповісти на складні або незручні повідомлення. Copilot також може допомогти вам планувати свій день, нагадуючи вам про найближчі зустрічі, події та завдання. Ви можете навіть попросити Copilot знайти вам найкращий час для зустрічі з кимось або забронювати для вас ресторан або готель. Ось деякі приклади запитань, яким Copilot може вам допомогти:

  • Написати електронний лист моєму менеджеру про мої досягнення за цей тиждень.
  • Як вiдповiсти на цей електронний лист про скасування проекту?
  • Показати менi мiй розклад на завтра.
  • Знайти менi вiльний час для зустрiчi з [контактом] наступного тижня.
  • Забронювати менi стiл у ресторанi [назва] на суботу.

Copilot у Teams допомагає вам спілкуватися і співпрацювати з вашою командою. Ви можете просто говорити свої повідомлення голосом, а Copilot перетворить їх на текст. Ви також можете отримувати пропозиції щодо того, що написати, якщо вам не вистачає слів, або як реагувати на повідомлення ваших колег. Copilot також може допомогти вам стежити за останніми новинами і трендами у вашій галузі, надсилаючи вам корисні статті та ресурси. Ви можете навіть попросити Copilot створити для вас контент, такий як пости для соціальних мереж, презентації або блоги. Ось деякі приклади запитань, яким Copilot може вам допомогти:

  • Написати повiдомлення моїй командi про те, що ми закiнчили проект.
  • Як реагувати на цей комплiмент вiд мого клiєнта?
  • Показати менi останнi новини про ІТ та технологiї.
  • Створити пост для LinkedIn про Microsoft 365 Copilot.
  • Створити блог про переваги роботи здалеку.

Загалом, Microsoft 365 Copilot – це новий функціонал, який змінить ваш спосіб роботи. Він поєднує потужність великих мовних моделей з вашими даними в Microsoft Graph і програмами Microsoft 365, щоб перетворити ваші слова на найпотужніший інструмент продуктивності на планеті. Ви можете давати йому запити природною мовою, і він згенерує для вас контент або пораду на основі вашого Microsoft Graph. Якщо вас зацікавив Microsoft 365 Copilot, ви можете дiзнатися бiльше про нього на офіційному сайті або зареєструватися для участі у бета-тестуванніMicrosoft 365 Copilot – це ваш помiчник для роботи!

Використані джерела:

  1. https://adoption.microsoft.com/en-us/copilot/
  2. https://openaimaster.com/how-to-sign-up-for-microsoft-365-copilot-beta-testing/
  3. https://news.microsoft.com/pt-br/apresentamos-o-microsoft-365-copilot-o-copiloto-para-o-trabalho/
  4. https://github.blog/2023-02-14-github-copilot-for-business-is-now-available/

Автор Андрій Озарчук

Автор
Teacher
Zakhar Zenchenko
Учень

Коментарі

Останні статті

course thumb

Смартфон як інструмент досліджень

Новий погляд. Смартфон - інструмент проєктних робіт та досліджень

Детальніше
course thumb

Урок 7. Браузери. Сайти. Навігація

Пошук в інтернеті.Браузери. Сайти. Навігація

Детальніше
course thumb

Завдання І туру І (заочного) етапу ІОІТ 2024-2025 н.р.

Завдання І туру І (заочного) етапу ІОІТ 2024-2025 н.р.

Детальніше